TRANSLATE
Multumim!
Recomandari


RO-
DATASAT

RO-
e-avantaj

4G
WiMAX

camere foto
Publicitate



HOSTINGER.ro

RENT
Parteneri




DTH - receptie TV satelit

Depanare Grup

e-Decodare Grup













Ремонт аппаратуры (схемы, справочники, документация)

Publicitate





Top postatori
Costin (3326)
 
stanley (693)
 
BUGHIU (594)
 
nicumicu47 (103)
 
schiopuion (72)
 
dan2626 (66)
 
mariantoader82 (64)
 
ruscanusorin (63)
 
Petru Bros (62)
 
mcioboata (53)
 

Google PageRank
Powered by MyPagerank.Net
Informatii trafic
Google bot

11AK30 - defecte

Pagina 5 din 5 Inapoi  1, 2, 3, 4, 5

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de dan2626 la data de Lun 18 Noi 2013 - 18:18

Diygenes a scris:Buna seara ! Am si eu un Teletech cu sasiu 11AK30 si se comporta cam ca cel al domnului adygas, in sensul ca odata conectat la retea se aprinde ledul rosu, timp in care chitaie de 3 ori si se opreste (chitaitul). Ledul ramane in continuare aprins. Tensiune pe +B nu exista si nici becul nu se aprinde. Am scos BU si am conectat un fir al becului (40W) la GND si celalalt pe pinul trafului de inalte 150V(B+). (aici nu am inteles, se conecteaza becul la iesirea chopperului fix pe pinul de iesire b+ sau la intrarea in flyback (dupa R824) ? Ca defect am avut BU ars. Am inlocuit condensatorul din baza lui cu unul de 47uF/63V pe partea opusa  montarii normale si alti condensatori pe care i-am avut la dispozitie (noi): C610; C810; C826; C830; C623; C603; C641. Diodele D803, 805, 806, 810, 808 si 802 sunt bune. Tiristorul l-am masurat si pare ok ( sonda rosie pe poarta si cea neagra pe katod si indica continuitate). Pe condensatorul de filtraj sunt 310V. Puntea redresoare de dinaintea lui este ok. Care ar putea fi cauza ? Multumesc !
va salut ! am si eu un defect asemanator cu al dvs ! in plus pot spune ca placa mea la apasarea succesiva buton p+(de mai multe ori)  tinde sa dea drumul putin si la fit - dar revine inapoi in stand by ! ledul nu trece deloc in verde ! cum ati rezolvat dvs ? si eu am inlocuit condensatorii cu altii noi !si eu am avut ars bu808 si 10micro initial , le-am schimbat si credeam ca voi rezolva !fara tiristor d889 = porneste fit-ul  continuu , se aprinde si tubul dar sta cam ca in av dar fara logica apoi(totusi p+ il ia initial cu tiristorul montat ).asa am putut masura tensiunile si imi dau toate bune. am verificat si nu am scurturi in secundare, am refacut lipituri la procesor ,am verificat  c811 (47nf exact pe capacimetru) d800 este bun !eu banuiesc procesorul ST92195C3B1 !totusi de la un bu808 ars -sa se arda si procesorul ?

dan2626
Incepator
Incepator

Numarul mesajelor : 66
Varsta : 44
Localizare : tr severin
Data de inscriere : 18/04/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de Costin la data de Lun 18 Noi 2013 - 22:20

Nu cred.
Verificati condensatorii electrolitici din secundarele sursei cu ESR-metru sau prin inlocuire.

Costin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 3326
Varsta : 54
Localizare : RO
Stare de spirit : optimist
Data de inscriere : 11/11/2008

http://www.e-rusu.ro

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de dan2626 la data de Lun 18 Noi 2013 - 23:35

Admin a scris:Nu cred.
Verificati condensatorii electrolitici din secundarele sursei cu ESR-metru sau prin inlocuire.
am tensiunile super - bune pe secundare , desi schimbasem suplimentar si c-urile cu altele noi de calitate  (primar+secundar) !voi incerca sa inlocuiesc si procesorul totusi !

dan2626
Incepator
Incepator

Numarul mesajelor : 66
Varsta : 44
Localizare : tr severin
Data de inscriere : 18/04/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de nicumicu47 la data de Lun 25 Noi 2013 - 13:25

dan2626 a scris:
Admin a scris:Nu cred.
Verificati condensatorii electrolitici din secundarele sursei cu ESR-metru sau prin inlocuire.
am tensiunile super - bune pe secundare , desi schimbasem suplimentar si c-urile cu altele noi de calitate  (primar+secundar) !voi incerca sa inlocuiesc si procesorul totusi !
Salut ,schimba C619 (100nF/250v) care este devalorizat sau intrerupt.

_________________
ENERGY STAR

nicumicu47
Incepator
Incepator

Numarul mesajelor : 103
Varsta : 52
Localizare : jud. bacau ,loc.bacau
Data de inscriere : 12/08/2010

http://nicumicu47@yahoo.com

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de dan2626 la data de Lun 25 Noi 2013 - 14:38

nicumicu47 a scris:
dan2626 a scris:
Admin a scris:Nu cred.
Verificati condensatorii electrolitici din secundarele sursei cu ESR-metru sau prin inlocuire.
am tensiunile super - bune pe secundare , desi schimbasem suplimentar si c-urile cu altele noi de calitate  (primar+secundar) !voi incerca sa inlocuiesc si procesorul totusi !
Salut ,schimba C619 (100nF/250v) care este devalorizat sau intrerupt.
l-am schimbat de la inceput cu altul nou ! mie nu-mi trece deloc ledul in verde , si nu am nici sunet ! am verificat si cu alt procesor si alta memorie de pe o placa functionala ! cred ca e ceva smd defect ! m-am hotarat sa comand o placa tv noua chinezeasca inlocuitoare !

dan2626
Incepator
Incepator

Numarul mesajelor : 66
Varsta : 44
Localizare : tr severin
Data de inscriere : 18/04/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de nicumicu47 la data de Lun 25 Noi 2013 - 15:14

Mai verifica r422 ,r426 , r633 , c819=68nf/50v ,d805,d803, d806,L803 ,L802 =se pune strap.
Verifica baleiajul vertical sii partea de final video (ceva in scurt )Poti inseria un bec de 100W pe +B pentru alimentarea trafului si vezi daca porneste .

_________________
ENERGY STAR

nicumicu47
Incepator
Incepator

Numarul mesajelor : 103
Varsta : 52
Localizare : jud. bacau ,loc.bacau
Data de inscriere : 12/08/2010

http://nicumicu47@yahoo.com

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de dan2626 la data de Lun 25 Noi 2013 - 18:09

nicumicu47 a scris:Mai verifica r422 ,r426 , r633 , c819=68nf/50v ,d805,d803, d806,L803 ,L802 =se pune strap.
Verifica baleiajul vertical sii partea de final video (ceva in scurt )Poti inseria un bec de 100W pe +B pentru alimentarea trafului si vezi daca porneste .
nu stiu daca am specificat, dar mie fara tiristor imi porneste imaginea , deschide pe tot ecranul (merge fit ,trafo linii, trensiuni livrate de trafo linii sunt ok, merge b.v-ul ..) tens. secundare chopper ok. alimentat perfect microprocesor,jungla,memorie, direct la pinii lor. verificat sda,scl sa nu fie obturate pe traseu. nu merge logica insa (imaginea sta intre av-si-puricei, se vede intunecoasa cu puricei dar nu afiseaza osd ,nu reactioneaza la comenzi panou sau telecomanda) . cu tiristorul imi ia p+ sau daca apas cifra 1 de ex. din telecomanda ca sa-i dau plecarea din st-by .dar revine inapoi in st-by . daca dau repede p+,p+..... da putin sa porneasca si fit-ul dar revine inapoi in st-by . fara tiristor porneste direct fit-ul fara sa se mai opreasca . niciodata nu trece ledul in verde !!! voi verifica insa si ce m-ati sfatuit . Multumesc Frumos !!!

dan2626
Incepator
Incepator

Numarul mesajelor : 66
Varsta : 44
Localizare : tr severin
Data de inscriere : 18/04/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de Costin la data de Lun 25 Noi 2013 - 18:24

Daca procesorul comuta ON/OFF, ar mai fi de verificat circuitele din jurul Q802, Q804, optocuplor.

Costin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 3326
Varsta : 54
Localizare : RO
Stare de spirit : optimist
Data de inscriere : 11/11/2008

http://www.e-rusu.ro

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de dan2626 la data de Lun 25 Noi 2013 - 19:20

Admin a scris:Daca procesorul comuta ON/OFF, ar mai fi de verificat circuitele din jurul Q802, Q804, optocuplor.
m-am gandit si eu si le-am inlocuit deja cu cele de pe placa functionala ( de proba ) ! mai ramane sa verific componentele din imediata apropiere ! multumesc pt. ajutor !

dan2626
Incepator
Incepator

Numarul mesajelor : 66
Varsta : 44
Localizare : tr severin
Data de inscriere : 18/04/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de ionel1959 la data de Lun 13 Ian 2014 - 20:56

am urmatoarea problema la acest sasiu-sursa ticaie in st-by si pulseaza ledul continu.B+ este 55v.Daca ii dau on functioneaza normal.B+este115V.care ar fi cauza?

ionel1959

Numarul mesajelor : 46
Varsta : 57
Localizare : baneasa
Data de inscriere : 03/02/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de Continut sponsorizat Astazi la 19:24


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 5 din 5 Inapoi  1, 2, 3, 4, 5

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum