TRANSLATE
Multumim!
Recomandari


RO-
DATASAT

RO-
e-avantaj

4G
WiMAX

camere foto
Publicitate



HOSTINGER.ro

RENT
Parteneri




DTH - receptie TV satelit

Depanare Grup

e-Decodare Grup













Ремонт аппаратуры (схемы, справочники, документация)

Publicitate





Top postatori
Costin (3326)
 
stanley (693)
 
BUGHIU (594)
 
nicumicu47 (103)
 
schiopuion (72)
 
dan2626 (66)
 
mariantoader82 (64)
 
ruscanusorin (63)
 
Petru Bros (62)
 
mcioboata (53)
 

Google PageRank
Powered by MyPagerank.Net
Informatii trafic
Google bot

11AK30 - defecte

Pagina 4 din 5 Inapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de Costin la data de Mier 13 Iul 2011 - 11:30

Inlocuiti de proba D800 (in circuitul de protectie , drena FET) .
De verificat (dupa demontarea diodei) C189 (paralel pe D800) .


Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier 13 Iul 2011 - 13:04, editata de 1 ori

Costin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 3326
Varsta : 54
Localizare : RO
Stare de spirit : optimist
Data de inscriere : 11/11/2008

http://www.e-rusu.ro

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de hortyby la data de Mier 13 Iul 2011 - 11:53

Admin a scris:Inlocuiti de proba D800 (in circuitul de protectie , in drena) .
De verificat (dupa demontarea diodei) C189 (paralel pe D800) .


Multumesc mult pt raspuns,voi face maine dimineata aceasta inlocuire,daca nu voi avea niciun rezultat voi exclude verificarea condensatorului pt ca sint schimbati ambii C858 si C811,ramin condensatorii din secundar C856,822,813,824,843,836,831si 825,electroliticii iarasi ii exclud fiind schimbati.

hortyby

Numarul mesajelor : 10
Varsta : 45
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 10/07/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de hortyby la data de Mier 13 Iul 2011 - 12:27

Am omis sa precizez ca in stand by se aude un chitait neregulat,in cablaj nu am nicio intrerupere,ce credeti?

hortyby

Numarul mesajelor : 10
Varsta : 45
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 10/07/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de stanley la data de Mier 13 Iul 2011 - 18:34

adygas a scris:Buna seara,
Multumesc pt. indicatiile anterioare.
Cu ce pot inlocui D889(MCR22-6),ca nu gasesc.

Schimbi degeaba tiristorul,nu'i el de vina.Trebuie vazut ce'l tine(tv_ul) in protectie,

stanley
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 693
Varsta : 59
Localizare : Targoviste
Data de inscriere : 03/05/2010

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de stanley la data de Mier 13 Iul 2011 - 18:37

hortyby a scris:Am omis sa precizez ca in stand by se aude un chitait neregulat,in cablaj nu am nicio intrerupere,ce credeti?

Pune sarcina artificiala si masoara tensiunile furnizate de sursa.

stanley
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 693
Varsta : 59
Localizare : Targoviste
Data de inscriere : 03/05/2010

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de hortyby la data de Mier 13 Iul 2011 - 22:33

stanley a scris:
hortyby a scris:Am omis sa precizez ca in stand by se aude un chitait neregulat,in cablaj nu am nicio intrerupere,ce credeti?

Pune sarcina artificiala si masoara tensiunile furnizate de sursa.

Daca voi face asta voi ramine fara Q801,cu siguranta nu va rezista,se incinge foarte repede,undeva am un consum prea mare,dar ma mira faptul ca nu intra in protectie,MC 44608 este bun altfel nu ar iesi din stand by,iar sarcina artificiala de 60W nu cred ca ar fi prea mare.Ca sa salvez Trz-ul cred ca voi schimba pe rand toti C-rii din secundar si la fiecare schimbare voi face o incercare dupa ce voi schimba de proba D800.

hortyby

Numarul mesajelor : 10
Varsta : 45
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 10/07/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de stanley la data de Joi 14 Iul 2011 - 7:53

"Daca voi face asta voi ramine fara Q801" - nu si daca pui un bec in locul sig.801.
Care a fost defectul initial ?

stanley
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 693
Varsta : 59
Localizare : Targoviste
Data de inscriere : 03/05/2010

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de hortyby la data de Joi 14 Iul 2011 - 9:52

stanley a scris:"Daca voi face asta voi ramine fara Q801" - nu si daca pui un bec in locul sig.801.
Care a fost defectul initial ?

Am pus un bec in loc la BU808 dar si asa se incinge,am incercat inlocuirea D800 cu acelasi rezultat,defectul a fost sursa,in stand by nu lumina ledul rosu,dupa schimbarea unei diode din punte,al R828 de 2,2ohm,al Q801,IC800 cat si ai cond.din jurul tranzistorului defectul persista,ce ziceti?

hortyby

Numarul mesajelor : 10
Varsta : 45
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 10/07/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de hortyby la data de Joi 14 Iul 2011 - 10:14

Eu cred ca e vreun cond din sec ,voi scoate unul cate unul si dupa fiecare inlocuire voi face un test ,dar am crezut ca aveti vreo idee sa nu fac sapaturi pe linga comoara.

Cu multumiri

hortyby

Numarul mesajelor : 10
Varsta : 45
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 10/07/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de stanley la data de Joi 14 Iul 2011 - 14:16

Ce tensiune ai pe C 809 ?Dar in pin 6 IC800?
Sa inteleg ca ai gasit o dioda din punte arsa(care?),R828 arsa,Q801 sarma si CI 800 lafel ?Dupa inlocuiri a plecat sursa?
Ia un optocuplor verificat
dioda lui se inseriaza cu un zener mai mic cu 5v decat tens din tv(parca 115v aici,depinde de tub) si cu o rez de max 1kohm
aceste elemente in serie se conecteaza intre B+ si masa
pinii 3 si 4 (tranzistorul) se conecteaza in locul pinilor 3,4 de la vechiul opto
pe iesire o sarcina mai usoara-400--1000ohm(bu808 deconectat)
trebuie sa aveti totusi siguranta ca nu aveti consum sau scurt pe secundarele mici
in felul acesta se elimina circuitul de stby si tl431 si vedeti daca defectul este in sec sau primar.
PS : tiristorul protejeaza pentru probleme in secundarul sursei,nu are treaba cu primarul.

stanley
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 693
Varsta : 59
Localizare : Targoviste
Data de inscriere : 03/05/2010

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de hortyby la data de Mier 20 Iul 2011 - 22:59

stanley a scris:Ce tensiune ai pe C 809 ?Dar in pin 6 IC800?
Sa inteleg ca ai gasit o dioda din punte arsa(care?),R828 arsa,Q801 sarma si CI 800 lafel ?Dupa inlocuiri a plecat sursa?
Ia un optocuplor verificat
dioda lui se inseriaza cu un zener mai mic cu 5v decat tens din tv(parca 115v aici,depinde de tub) si cu o rez de max 1kohm
aceste elemente in serie se conecteaza intre B+ si masa
pinii 3 si 4 (tranzistorul) se conecteaza in locul pinilor 3,4 de la vechiul opto
pe iesire o sarcina mai usoara-400--1000ohm(bu808 deconectat)
trebuie sa aveti totusi siguranta ca nu aveti consum sau scurt pe secundarele mici
in felul acesta se elimina circuitul de stby si tl431 si vedeti daca defectul este in sec sau primar.
PS : tiristorul protejeaza pentru probleme in secundarul sursei,nu are treaba cu primarul.



buna
am inlocuit fiecare cond din sec fara niciun rezultat,am inlocuit fiecare dioda din sec fara niciun rezultat.
tensiunea pe C809 este 324V iar in pin 6 la IC 800 am 204V,dioda gasita arsa D811,iar dupa inlocuire a plecat sursa dar se incalzea tare k 2545 Q801,am banuit condensatorul paralel cu Tz-ul adica C812 dar nu a fost,pe urma am schimbat restul condensatorilor din primar dar degeaba.
nu am un opto la indemana,oare sa fie acela,dupa masuratori pare in regula!
dar tacanitul mai persista dupa aceste inlocuiri iar nu mai iese in stand by ledul rosu ramane aprins iar becul nu se aprinde dupa ce incerc sa-l pornesc si se aude un tacanit de 2-3 ori.
tensiunea dupa D806 este de 0,67V,cred ca pe aici e problema!!!

hortyby

Numarul mesajelor : 10
Varsta : 45
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 10/07/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de hortyby la data de Mier 27 Iul 2011 - 15:56

Ei,ce credeti ca a fost problema?
Am reusit sa salvez Q801!! nu se mai incalzeste!
Tv-ul functioneaza aproape perfect!!
Cu toate ca a fost primul tv depanat si a durat destul de mult,am reusit,imi cer scuze daca nu am fost pe intelesul tuturor si nu am ascultat sfaturile dvs,dar e bine cand totul se termina cu bine.
O singura problema cu care am mai ramas este efectul de perna dar cred ca va merge si asa,presupun ca este tensiune prea mica pe undeva!
Cu multumiri!!

hortyby

Numarul mesajelor : 10
Varsta : 45
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 10/07/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de Petru Bros la data de Mier 27 Iul 2011 - 17:09

Înţelegem că nu ai rezolvat problema. Efectul de pernă este el în sine un defect major! De ce abandonezi depanarea?!

Petru Bros
Incepator
Incepator

Numarul mesajelor : 62
Varsta : 68
Localizare : Bucureşti
Data de inscriere : 22/05/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de hortyby la data de Joi 28 Iul 2011 - 23:17

Nici gand sa renunt,doar temporar,este neplacut sa te uiti la un tv cu defectiunea asta,voi continua dupa o mica pauza,dupa ce vom mai vorbi putin despre acest defect!

hortyby

Numarul mesajelor : 10
Varsta : 45
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 10/07/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de stanley la data de Vin 29 Iul 2011 - 10:43

De regula , cand incepi ceva rezolvi pana la capat,altfel ... carpeala se numeste.La sasiul asta arhicunoscut si usor de depanat nu'ti ia mai mult de 30' depanarea.Totul este sa ai schema si un aparat de masura.
Ok,problema ramasa se poate rezolva cam asa :
- Intrii in Service Meniu cu secventa 4-7-2-5 si faci corectie la HP1.
Daca nu merge asa ;
- Verifici tensiunea de +8V,daca nu'i corecta schimbi C839 si/sau IC803
Daca'i OK,Verifici (si /sau schimbi) C424,R422,R424.
Daca nici asa nu se rezolva ;
-Verifici (si/sau schimbi) C635,R662,R661,C645,D615 ,Q601.
Ce'a mai ramas ? BOBINA DE DEFLEXIEEEEEEEEE
Daca imaginea este umflata - posibil scurt;
Daca-i mica... intrerupta.
Succes !

stanley
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 693
Varsta : 59
Localizare : Targoviste
Data de inscriere : 03/05/2010

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de ccg2011 la data de Mier 7 Sept 2011 - 13:10

clemdark a scris:Am gasit o reistenta R836 arsa (strapunsa) nu stiu valoarea ei exacta dar am pus una de 560 ohmi dupa cate am vazut eu pe acea rezistenta si am incercat sa o descifrez ar fi trebuit sa fie de 10 ohmi, acea rezistenta pe care am pus-o se inroseste si se arde in mai putin de 5 sec, si ledul clipeste intermitent, am scos Bu-ul si tot la fel face, am o schema de Vestel 11AK30 dar nu regasesc toate componentele precizez ca am tv-ul Westwood CTV 2033 TXT,
Tensiune de 300V este de 292, dupa C-ul de 100/400v dupa acel condensator este in serie cu bobina de la traf o rezistenta R836 de care am zis mai sus. alte tensiun =0, acel zgomot nu este prezent.

Salut!
Cum ai rezolvat problema?

ccg2011

Numarul mesajelor : 47
Varsta : 36
Localizare : Galati
Data de inscriere : 16/07/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de stanley la data de Mier 7 Sept 2011 - 16:06

Vezi mai inatai daca este sasiul 11AK30 A/4 sau are alta ... terminatie , pentru identificarea componentelor.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

stanley
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 693
Varsta : 59
Localizare : Targoviste
Data de inscriere : 03/05/2010

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de ccg2011 la data de Joi 8 Sept 2011 - 8:28

Asta e sasiul.

ccg2011

Numarul mesajelor : 47
Varsta : 36
Localizare : Galati
Data de inscriere : 16/07/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de stanley la data de Joi 8 Sept 2011 - 15:32

Bun, si care'i problema ?

stanley
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 693
Varsta : 59
Localizare : Targoviste
Data de inscriere : 03/05/2010

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de ccg2011 la data de Sam 29 Oct 2011 - 15:20

Buna ziua,

Se aprinde ledul rosu pentru std by. Cand doresc sa il pornesc ledul se stinge si asa ramane. Daca il inchid din telecomanda intra in std by. Am dat jos BU si am pus bec. Sursa porneste , becul ramne aprins, functiile telecomenzii par OK.

Am pus bu la loc. In std by am pe el 12 v, cand dau comanda de "pornit", pe BU masor 114 V.
Tensiunea care alimenteaza IC 803 0.2V. Am masurat toate componentele de pe traseul acesteia pana la IC si par OK.

Am scos MCRul de pe placa. Cu BU nu porneste, sursa nu face niciun tic tic. Faca BU becul se aprinde si ramane asa.

BU ul montat este nou !

Ce sa fie?

ccg2011

Numarul mesajelor : 47
Varsta : 36
Localizare : Galati
Data de inscriere : 16/07/2011

Sus In jos

AK30 defecte rezolvate

Mesaj Scris de langa la data de Mar 22 Ian 2013 - 14:57

Manifestare : dupa 10 -15 min dispare comanda linii.(tv. se opreste ledul ramane verde)
Pentru a depista caza, am intrerupt R650 (pe traseul BCL) dezactivand protectia BCL_SAF.
Acum ,defectul e vizibil:
fractiuni de secunda ecranul e verde puternic, cu cursa inversa- deci scurtircuit in TK catod-filament.
Rezolvarea o stiti cu totii: circuit de filament separat 3 spire.

langa

Numarul mesajelor : 19
Varsta : 48
Localizare : fagaras
Data de inscriere : 05/09/2010

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de ionel1959 la data de Mar 28 Mai 2013 - 0:03

Se poate monta ups001 la acest sasiu?Eu am montat dar daca cuplez al 3-lea fir la optocuplor .busesc o serie de componente in cel mult 20 de minute.Daca e nevoie dau si nume.

ionel1959

Numarul mesajelor : 46
Varsta : 57
Localizare : baneasa
Data de inscriere : 03/02/2011

Sus In jos

imaginea strinsa pe verticala

Mesaj Scris de danilomarian la data de Sam 7 Sept 2013 - 6:14

va multumesc pentru raspuns, am mers 100% pe condensatorul C 627 care era umflat, cu stima si respect

danilomarian

Numarul mesajelor : 1
Varsta : 49
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 05/09/2013

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de BUGHIU la data de Mar 10 Sept 2013 - 9:27

ionel1959 a scris:Se poate monta ups001 la acest sasiu?Eu am montat dar daca cuplez al 3-lea fir la optocuplor .busesc o serie de componente in cel mult 20 de minute.Daca e nevoie dau si nume.
La 11ak30 NU prea merge sursa UPS001 simplu ca la alte tipuri de sursa!! Trebuiesc facute modificari in secundar si este mai practic sa reparati sursa originala!

_________________
Arbeit macht frei

BUGHIU
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 594
Varsta : 45
Localizare : Oradea
Data de inscriere : 19/07/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de csizmasreky la data de Sam 14 Sept 2013 - 17:31

Admin a scris:Problema este in circuitul bobinei de deflexie pe orizontala . De cele mai multe ori apar lipituri reci la cupla bobinei sau circuitul serie are componente intrerupte .


Verifica grupul R645 , C628 , L603 , D609 si mai ales C627 (430nF/250V) .
Sunt doua rezistente R645 la mine este ars Rezistenta si nu imi dau seama ce valoare are. Tubul cinescop este din ala mare 110 diagonala cum aflu valoarea Rezistentei?Pe schema 11ak30a4

csizmasreky

Numarul mesajelor : 14
Varsta : 42
Localizare : reghin Mures
Data de inscriere : 23/02/2011

Sus In jos

Re: 11AK30 - defecte

Mesaj Scris de Continut sponsorizat Astazi la 19:19


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 4 din 5 Inapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum